Machines

Friesland Non-Ferro beschikt over een aantal moderne bewerkingsmachines. Deze machines zijn aangeschaft om beter aan de specifieke wensen van de klant te kunnen voldoen.

CNC-Gestuurde Platenzaag

Speciaal voor messing en aluminium. Deze machine kan een dikte van 150 mm zagen en een plaatafmeting van 3000 x 3000 mm. De machinebediende geeft de door de klant gewenste afmeting en aantal in. Tevens geeft hij aan welke plaatafmetingen er op voorraad zijn. De machine optimaliseert automatisch en geeft aan welke plaatafmeting de gewenste delen het beste kunnen worden gezaagd.

CNC Gestuurde Platenzaag


Inkortmachines

Een tweetal (automatische) inkortmachines zorgen ervoor dat de klant schijven materiaal af kan nemen. Wij kunnen tot een diameter van 400 mm inkorten. Ook seriematig zaagwerk kunnen wij voor u verzorgen.

Behringer Inkortmachine

Inkortmachine 2


Foliemachine

Voor het foliën van platen hebben wij een foliemachine die platen tot 3000 mm lang van folie kan voorzien. Platen kunnen zowel één- als tweezijdig worden gefolied.

Foliemachine


CNC-Gestuurde guillotineschaar

Platen kunnen we tot een dikte van 10 mm knippen over 4000 mm. CNC-gestuurde aanslag tot een knipdiepte van 1000 mm. Indien de platen niet beschadigd mogen worden, zullen zij eerst gefolied moeten worden. Ook seriematig knipwerk behoort tot de mogelijkheden van deze machine.

CNC Gestuurde Guillotineschaar


Bundelmachine

Alle bundels materiaal worden door deze machine automatisch met folie omwikkeld en worden dan gelijk gewogen. De folie voorkomt eventuele beschadiging tijdens het transport.

Bundelmachine


Maatwerk snel en goed en zelfs tot 6 meter!

Met onze maatwerk lijn (decoilen, slitten, zetten en kralen) kunnen wij de door uw gewenste goten, afdekkers, felsbanen en andere profielen snel en op elke gewenste lengte maken. Voor ons maatwerk maken wij gebruik van Nedzink ©, Rheinzink ©, VeroZinc © en Tecu © Koper.

Maatwerklijn 1

Maatwerklijn 2

Maatwerklijn kraalmachine